ПОРТАЛ
13 жовтня 2016, 17:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З жашківськими випускниками поспілкувалися фахівці центру зайнятості

Задля того, щоб сформувати в учнів реальний погляд на вибір професії з урахуванням їх інтересів, здібностей та потреб на ринку праці фахівці Жашківського районного центру зайнятості у вересні провели профорієнтаційні заходи на тему «Урок реального трудового життя».

З жашківськими випускниками поспілкувалися фахівці центру зайнятості

У заходах взяли участь 132 учні 9-11-х класів Жашківського, Червонокутського, Охматівського і Сорокотязького загальноосвітніх навчальних закладів.

Для того щоб максимально зацікавити учнів розмаїттям професій під час профорієнтаційних уроків молоді було наочно презентовано широкий вибір спеціальностей, які будуть актуальними і перспективними в недалекому майбутньому, інформують у Жашківському РЦЗ.

Під час уроків з молоддю директор центру зайнятості Марія Штунь головну увагу зосередила формулі вибору професії «Хочу - можу - треба» директор відзначила, що: «Хочу» – означає бажання, цікавість, прагнення, «Можу» – здібності, таланти та стан здоров'я, а «Треба» – стан ринку праці, перспективи та соціально-економічний розвиток регіону. Тому потрібно вже сьогодні успішно навчатися та всебічно розвиватися, щоб вже завтра працювати за обраною спеціальністю із задоволенням».

У жвавій бесіді учнів з фахівцями центру зайнятості було детально проаналізовано запропоновані професії, наголошено на основних помилках, яких потрібно уникати при виборі майбутнього фаху.

Наприкінці заходів всі охочі скористалися можливістю пройти профдіагностичне тестування, щоб дізнатися про свою схильність до тієї чи іншої спеціальності.