ПОРТАЛ
18 жовтня 2016, 11:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Санаторій «Україна» можуть закрити через нерентабельність

Санаторій «Україна», що розміщений у сосновому бору під Черкасами, – під загрозою закриття. Наразі тут завершують відпочинок і лікування останні гості закладу, після чого санаторій буде закрито – можливо, на зиму, а можливо – й на зовсім.

<b>Санаторій «Україна» можуть закрити через нерентабельність </b>

У колективі «України» – здебільшого песимістичні настрої. Але директор санаторію Вікторія Буланова, коментуючи перспективи закладу, намагається уникати категоричності.

– Ми змушені, як і багато інших санаторіїв, призупинити свою роботу, перечекати – може щось зміниться, – сказала вона в коментарі «Прочерку».

Попередні кілька років санаторій також припиняв прийом відпочивальників, але продовжував функціонувати: підтоплювали приміщення, зберігали штат. Для того, щоб санаторій міг функціонувати, потрібно, щоб тут одночасно перебувало не менше ста гостей, але в холодну пору року цього досягти неможливо.

– Щовесни ми зверталися в бюджетні організації із пропозицією придбати путівки до нас, брали участь у тендерах, – розповідає Вікторія Іванівна. – Тепер ситуація змінилася. Планується запровадити нову методику закупівлі путівок за державний кошт: тендерів уже не буде, пацієнт сам вибиратиме місце оздоровлення, після чого відділ соціального забезпечення укладатиме відповідні договори. Це зовсім змінює схеми роботи, і ми не знаємо, який буде результат від цих змін. Зменшилися продажі путівок безпосередньо пацієнтам: платоспроможність населення впала. Скажу щиро: хвилювання у нас є. Наша вища установа – Черкаська облспоживспілка – каже: «Ми все можемо зрозуміти, але працювати на збиток підприємство не може»...