ПОРТАЛ
18 жовтня 2016, 13:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чигиринські лісівники готуються до ранніх посадок

Щоб раніше розпочати посадкову кампанію навесні, чигиринські лісівники переносять лісові розсадники на легші грунти. Це дасть можливість швидше підготувати посадковий матеріал і посадити його у вологу землю.

Чигиринські лісівники готуються до ранніх посадок

Раніше сіянці дуба вирощували у Яничанському лісництві, де багатший ґрунт. І навесні доводилося чекати, доки підсохне земля, щоб можна було викопати сіянці, не пошкоджуючи кореневу систему. А за цей час лісокультурні площі, де необхідно створити насадження, уже втрачали дорогоцінну вологу. Це, звісно, знижувало приживлюваність і якість самих насаджень. Тому цього року вирішили поекпериментувати і частково перенесли розсадник із вирощування сіянців дуба до Трушівського лісництва, інформують у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«У нас ґрунт бідніший, вода швидше сходить. А значить, зайти в розсадник можна буде раніше. Досвідчені лісівники знають – чим раніше посадиш, тим кращий буде результат», – розповів лісничий Трушівського лісництва Андрій Приходько.

Тут дуба посіяли небагато – близько 0,2 га, щоб розпочати посадкову кампанію. Адже у Матвіївському та Яничанському лісництвах від розсадників не відмовилися. Їхній посадматеріал буде використано пізніше для посадки.

«Нам головне – якомога раніше посадити сіянці, доки не зійшла волога. Це запорука міцних здорових насаджень», – відзначив директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Подібний експеримент чигиринці проводять і з сосновими сіянцями. А весна покаже, наскільки він буде успішним.