ПОРТАЛ
18 жовтня 2016, 14:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кредитну угоду по Канівській ГАЕС планують підписати вже наступного року

Державна енергогенеруюча компанія "Укргідроенерго" очікує підписання кредитної угоди з міжнародними фінансовими інституціями щодо будівництва Канівської ГАЕС у 2017 році.

<b>Кредитну угоду по Канівській ГАЕС планують підписати вже наступного року </b>

Про це "Українським Новинам" повідомив заступник генерального директора з перспективного розвитку "Укргідроенерго" Юрій Литвиненко після першого засідання робочої групи з питань будівництва Канівської ГАЕС.

"У нас на сьогоднішній день є листи підтримки проекту Канівської ГАЕС від Світового Банку та від Європейського інвестиційного банку. ЄБРР ще не надав лист підтримки, але висловив свою готовність долучитися до цього проекту. На даний момент незалежні експерти розробили кілька документів з екологічних та соціальних питань цього проекту, їх розглядають банки, і як тільки вони приймуть рішення і схвалять ці документи, ЄБРР також надасть лист про підтримку. Кредитна угода планується до підписання в наступному році", - сказав Литвиненко.

За його словами, сума, яку готові профінансувати міжнародні фінансові інституції, становить трохи більше, ніж 1 млрд доларів. Іншу частину компанія має намір покрити за рахунок локальних засобів - тарифів "Укргідроенерго".

"Почати реалізацію проекту розраховуємо вже в наступному році. Ми плануємо, що будівництво, згідно з проектом, буде тривати 7 років. В результаті реалізації проекту Канівської ГАЕС Україна отримає додатково 1 тис мегават генеруючих потужностей...", - підкреслив представник компанії.

Нинішній проект даного об'єкта суттєво відрізняється від проекту тієї величезної ГАЕС, яку хотіли побудувати в Канівському районі в радянські часи. Планована потужність об'єкта в порівнянні зі старим проектом зменшена в 3,6 рази, а також повністю змінено планування зони будівництва, щоб не порушувати межі природоохоронних територій і пам'яток культурної спадщини. Також у компанії запевняють, що в ході самого будівництва будуть дотримані міжнародні екологічні стандарти.