ПОРТАЛ
8 листопада 2016, 13:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський політех провів День відкритих дверей (фото)

День відкритих дверей у Черкаському політехнічному технікумі і цього року зібрав справжній аншлаг відвідувачів. Подію приурочили до Дня автомобіліста і дорожника, втім презентували гостям не лише «автомобільні», а й інші затребувані на ринку праці спеціальності.

Черкаський  політех провів День відкритих дверей (фото)

Майбутні абітурієнти та їх батьки мали змогу поринути в життя навчального закладу, ознайомившись з його матеріально-технічною базою: лабораторіями, навчальними кабінетами, майстернями, а також безпосередньо поспілкувавшись з викладачами.

Про умови вступу та навчання гостям розповів директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат. Він зауважив, що заклад ніколи не ставив за мету гонитву за «модними» спеціальностями, а зосереджений на підготовці дійсно затребуваних фахівців.

– Для цього ми активно співпрацюємо з виробничниками, відстежуємо запити роботодавців та ситуацію на ринку праці, - підкреслює керівник технікуму. – Тож наші випускники можуть бути впевненими: по завершенню навчання вони мають шанс як працевлаштуватися за фахом, так і продовжити освітній процес, вступивши до вишу. І це дуже важливо.

Затребуваність пропонованих навчальним закладом спеціальностей підтверджує і директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак.

– У нас зараз близько тисячі актуальних вакансій і велика їх частка – це вакансії технічного напрямку. Сьогодні роботодавці дійсно потребують кваліфікованих механіків, електриків, фрезерувальників, токарів та інших представників цієї групи професій. Тож при виборі фаху – це безперечно варто враховувати майбутнім вступникам, – радить фахівець.

Втім, також дуже важливо обирати професію відповідно до своїх вподобань і здібностей. Тож, щоб допомогти майбутнім студентам з вибором цього дня представники центру зайнятості провели для них ще й профдіагностичне тестування.

Загалом технікум пропонує своїм абітурієнтам широкий спектр спеціальностей різних напрямків (докладніше ознайомитися з ними можна на сайті ЧПТ. Тож відвідувачам було, що подивитися та над чим поміркувати.

Жвавий інтерес цього дня безперечно викликало механічне відділення, адже його викладачі та студенти підготували до професійного свята автомобілістів і дорожників цікаву тематичну програму. Крім того гостям представили власні розробки студентів – реконструйований ретро-автомобіль «Москвич», а також створені власними руками картинг та квадроцикл.

Родзинкою заходу стали традиційні конкурси «Автотюнінг» та «Автозвук», де учасники презентувати свої аудіосистеми та удосконалення автомобільної техніки. Визначала переможців спеціальна конкурсна комісія.

Загалом захід був не лише корисним, а й безперечно насиченим та цікавим, як для молоді, так і для батьків.

Наступного разу технікум відкриє свої двері для відвідувачів до Дня енергетика в середині грудня. А вже у січні розпочнуться підготовчі курси.