ПОРТАЛ
29 листопада 2016, 16:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Орган з сертифікації систем управління ДП «Черкасистандартметрологія» оцінили аудитори

Групою аудиторів Національного агентства з акредитації України (НААУ) наприкінці жовтня було проведено наглядовий аудит за відповідністю Органу з сертифікації систем управління ДП «Черкасистандартметрологія» вимогам акредитації.

 Орган з сертифікації систем управління  ДП «Черкасистандартметрологія» оцінили аудитори

Щорічно органом з акредитації здійснюється нагляд за діяльністю Органу з сертифікації систем управління. Згідно з програмою НААУ у Черкасах цього року аудитори зосередили увагу на виконанні робіт з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів та систем управління якістю виробів медичних. Також проводилося спостереження за роботою фахівців Органу з сертифікації на підприємствах.

Моніторинг було проведено відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2015 Оцінка відповідності. Вимоги до органів, які здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту. Частина 1. Вимоги (EN ISO/IEC 17021-1:2015, IDT; ISO/IEC 17021-1:2015, IDT) та ISO/TS 22003:2013 Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем менеджменту безпечності харчових продуктів.

У загальному підсумку роботу черкаських фахівців оцінили досить високо. «Отримана позитивна оцінка діяльності Органу з сертифікації систем управління фахівців з боку органу з акредитації підтверджує виконання вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17021-1:2015 і є свідченням компетентності і професіоналізму його фахівців, а також запорукою якості при виконанні робіт із сертифікації систем управління», йдеться у повідомленні ДП «Черкасистандартметрологія».

Для довідки:

У 2015 році Орган з сертифікації систем управління був акредитований НААУ на відповідність вимогам ISO/IEC 17021:2011 «Оцінка відповідності. Вимоги до органів, що здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту» на право проведення робіт з сертифікації:

- систем управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2009 «Системи управління якістю. Вимоги»,

- систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга»,

- систем управління якістю виробів медичних відповідно до вимог ДСТУ ISO 13485:2005 «Вироби медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання».