ПОРТАЛ
25 листопада 2016, 18:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Держрибагентство відсторонює нечесних посадовців та формує Черкаський рибоохоронний патруль

В 2016 році Держрибагенством було розпочато ліквідацію територіальних управлінь органів рибоохорони, наразі вона перебуває на фінальній стадії. Зокрема, на основі відкритого кадрового конкурсу було відібрано керівника для новоствореного Черкаського рибоохоронного патруля – Олега Синицю. Його призначення нині на фінальній стадії.

Держрибагентство  відсторонює нечесних посадовців та формує Черкаський рибоохоронний патруль

«Фактично з перших тижнів ліквідації до правоохоронних органів стала надходити інформація про зловживання службовим становищем з боку посадовців діючих органів рибоохорони, що ліквідуються. За словами громадян, рибінспектори намагаються використати період ліквідації терорганів як «останній шанс» задля здирництва з рибалок та особистого збагачення», – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

24 листопада Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримали «на гарячому» у центрі Черкас під час отримання п’яти тисяч доларів США неправомірної вигоди двох посадовців управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства Черкащини. За інформацією правоохоронців, здирники систематично вимагали у приватних підприємців гроші за дозвіл на незаконний вилов риби.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення причетності інших посадових осіб до організації корупційного механізму. Цих осіб Держрибагентством вже відсторонено від виконання службових обов’язків, - інформують у прес-службі агентства

«Позиція Держрибагентства щодо корупції та хабарництва чітка і принципова: корупція – неприйнятна. Саме тому ліквідовуємо органи рибоохорони і створюємо замість них Черкаський рибоохоронний патруль. З новими людьми, відібраними на основі прозорих кадрових конкурсів за участі громадськості. З достойною зарплатою, з новою технікою. Наразі на фінальній стадії призначення очільника патруля. Завершивши цю процедуру, ми оголосимо конкурс до інспекторського складу. Чекаємо на чесних, вмотивованих людей з щирим бажанням реформувати рибну галузь України. Нам потрібна свіжа кров», – заявив Ярема Ковалів.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський