ПОРТАЛ
28 листопада 2016, 15:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сучасні технічні рішення у навчальний процес упроваджує політехнічний технікум

Унікальний випробувальний стенд із сучасною мікропроцесорною електровимірювальною системою розробили, виготовили та спільно використовують фахівці приватного виробничо-комерційного підприємства «Огрант» та викладачі і студенти Черкаського політехнічного технікуму.

Сучасні технічні рішення у навчальний процес упроваджує політехнічний технікум

"Ця сучасна установка призначена для випробування та визначення параметрів роботи електродвигунів і це, можна сказати, наше ноу-хау, бо у масовому вжитку таких речей немає. При розробці випробувального стенда ставилося два завдання – підприємство «Огрант» на замовлення машинобудівних підприємств регіону поставляє асинхронні двигуни великої потужності з Туреччини, при цьому виникла необхідність створити діагностичний навантажувальний стенд для вибіркової перевірки характеристик цих двигунів.

Об’єднавши наші зусилля, ми створили такий пристрій. Він корисний і підприємству, і нам – тепер студенти електротехнічних спеціальностей мають змогу виконувати лабораторні роботи та проводити практичні заняття з електричних машин і електричних вимірювань на сучасному обладнанні», – розповів директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат.

Вивчену на заняттях теорію студенти перевіряють тут на практиці. Провідних фахівців виробництва залучили до рецензування дипломних проектів та керівництва практикою студентів. Адже підприємство не лише є дилером із продажу редукторів турецької фірми, а вже 12 років розробляє та виготовляє нестандартне обладнання для виробництва.

Напрацьованим досвідом тут готові ділитися. Тим паче, що багато працівників підприємства – колишні випускники Черкаського політехнічного технікуму. І навчальний заклад активно розвиває співпрацю з підприємствами Черкас та області, щоб студенти мали змогу навчатися і практикуватися на сучасному обладнанні і в реальних умовах виробництва.