ПОРТАЛ
29 грудня 2016, 11:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Навчальні заклади спільно готуватимуть майбутніх фахівців для «Фотоприладу» (фото)

У пошуку здібних студентів, а згодом і високопрофесійних фахівців, об’єдналися Черкаський політехнічний технікум та столичний «КПІ» разом з НВК «Фотоприлад». Підприємство потребує спеціалістів з розробки та виготовлення оптичних та оптико-електронних приладів.

<b>Навчальні заклади спільно готуватимуть майбутніх фахівців для «Фотоприладу»</b> (фото)

Готують таких у НТУУ Київський політехнічний інститут. Вихідці ж Черкаського технікуму для здобуття повної вищої освіти часто обирають вже згаданий популярний столичний виш. - Тобто технікум є своєрідною кузнею студентських кадрів для ВНЗ, адже його випускники приходять уже з певним фаховим багажем знань, вмінь та навичок, - пояснює директор ЧПТ Дмитро Галат.

Щоб випускати потрібних роботодавцям студентів, навчальні заклади намагаються максимально враховувати їх запити. Для цього на базі черкаського технікуму вже у І кварталі цього року окремо для школярів та випускників технікуму планують провести конкурси з фізики (оптики, електрики) та з розробки і запровадження оптико-електронних пристроїв для випускників технікумів і коледжів. Його переможці, залежно від віку, зможуть отримати певні бонуси при подальшому вступі на вподобану спеціальність до технікуму чи університетів (КПІ або ЧДТУ), а також продемонструвати свої таланти не лише перед викладачами, а й фахівцями-практиками НВК «Фотоприлад», який в майбутньому може стати їх роботодавцем.

Ідею проведення конкурсу підтримав професор кафедри оптичних та оптико електронних приладів КПІ Володимир Боровицький, який приїздив до Черкас, аби провести навчання для провідних фахівців «Фотоприладу». Спільно з головним конструктором цього підприємства Валентином Гордієнком вони відвідали технікум та обговорили шляхи подальшої взаємодії і співпраці. Також столичний гість продемонстрував ряд приладів, розроблених їх студентами, наголосивши, що університет зацікавлений у молоді, здатній навчатися, розвиватися і створювати нові винаходи та розробки.

У свою чергу викладачі та студенти технікуму продемонстрували власні розробки, в тому числі і подібні мікропроцесорні прилади, адже технічна творчість - основа індивідуального практичного навчання в технікумі.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський