ПОРТАЛ
1 січня 2017, 17:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кожен другий пільговик отримав роботу завдяки Смілянському центру зайнятості

Більше 2 тисяч громадян звернулися до Смілянського міьскрайонного центру зайнятості протягом 2016 року за допомогою у працевлаштуванні. Всього послугами служби скористалися понад 3,2 тис. осіб.

Кожен другий пільговик отримав роботу завдяки Смілянському центру зайнятості

Працевлаштувати вдалося майже півтори тисячі безробітних. Також працівники центру активно залучали клієнтів, що стоять на обліку, до громадських та тимчасових робіт. Майже півтисячі безробітних брали участь. І частина з них згодом отримали на цих підприємствах постійну роботу.

«Завдяки участі у громадських та тимчасових роботах наші клієнти не лише отримують суттєву фінансову підтримку, бо такі роботи оплачувані, але й шанс зарекомендувати себе на підприємстві, знайти хороше робоче місце. До того ж, це чудовий спосіб трудової адаптації», – відзначила в коментарі порталу «Діловий регіон» директор Смілянського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Сумська.

Щоб задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих працівниках, Смілянський центр зайнятості активно проводить професійне навчання. У 2016 році ним було охоплено понад 350 осіб.

Особливу увагу тут приділяють людям, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. Протягом січня-листопада на обліку перебувало 995 таких осіб, із них працевлаштовані 459 осіб.

Смілянський центр зайнятості успішно працевлаштовує людей з інвалідністю завдяки налагодженій співпраці з роботодавцями. Так, із 37 осіб, які перебували на обліку протягом року, 30 отримали робочі місця.

Станом на 1 грудня в центрі зайнятості було 100 актуальних вакансій. У середньому на 1 вакансію претендували 7 осіб.