ПОРТАЛ
2 січня 2017, 15:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області опановують робітничі професії понад 9 тисяч учнів

2016 року в державних закладах ПТНЗ за 109 робітничими професіями навчалося більше 9 тис. учнів та слухачів. З них за державним замовленням здобували первинну професійну підготовку – 8,5 тисяч.

В області опановують робітничі професії понад 9 тисяч учнів

Про досягнення профтехосвіти області за рік на Черкащині говорили у ході наради за участі керівників професійно-технічних навчальних закладів області, повідомляють в управлінні освіти та науки Черкаської ОДА.

Так, середній контингент учнів на 1 професійно-технічний навчальний заклад станом на жовтень 2016 року – 389 осіб. Загальна кількість учнів профтехзакладів, які належать до соціально незахищених категорій – 2549 осіб, що складає 32,6 % від загальної кількості.

Одним з пріоритетних напрямків роботи керівника навчального закладу має бути забезпечення умов для обміну кращим педагогічним досвідом, створення позитивного іміджу як свого ПТНЗ зокрема так і профтехосвіти Черкащини в цілому, переконані в управлінні освіти та науки Черкаської ОДА.

Начальник управління Валерій Данилевський наголосив на необхідності поглиблення міжнародної співпраці, участі у різноманітних проектах, зокрема грантових, розширення кола соціальних партнерів, проведенні профорієнтаційної роботи.