ПОРТАЛ
14 березня 2017, 12:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські ПТУ можуть потрапити під оптимізацію

Нині в місті працює робоча група, яка взялася за вивчення проблеми закладів професійно-технічної освіти. Через брак коштів на їх фінансування в обласному центрі міркують над оптимізацією, утім, не поспішають із цим та шукають найбільш оптимальне рішення.

<b>Черкаські ПТУ можуть потрапити під оптимізацію</b>

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомив секретар міської ради Олександр Радуцький.

"За дорученням міського голови Черкас була створена робоча група щодо модернізації професійно-технічної освіти за участі фахівців із департаментів бюджетної політики, освіти, а також представників ОДА. Уже провели її перше засідання.

Цьогоріч держава ще більше передала повноважень на місця стосовно фінансування цього освітнього напрямку. У 2017 році черкаським ПТУ необхідно 85 млн грн. Із них лише 15 – надала держава. Із міського бюджету вдалося вже виділити 37 мільйонів. Однак необхідно ще 33...

В ОДА коштів на підтримку профтехосвіти не передбачено.

Тому вже є пропозиція, щоб серед міських ПТУ провести оптимізацію. Зрозуміло, що у разі ухвалення депутатами міськради подібного рішення на сесії, то його реалізація відбудеться не посеред навчального року, а вже із 1 вересня", – йдеться у повідомленні Олександра Радуцького.