ПОРТАЛ

Посол Бельгії відвідав агропідприємство на Золотоніщині

Третій рік поспіль ТОВ «Гранекс Черкаси», яке очолює бельгієць Том Ван Гоі, що орендує землі у Деньгах, влаштовує вузькопрофільний захід – День поля. П’ять бельгійських родинних фірм об’єдналися у Belgian Agrarian Technology Group, щоб представити українським аграріям техніку світового рівня. Подивитися на надсучасні новітні сільськогосподарські машини з’їхались аграрії не лише з Черкаської області, а й зі всіх куточків України.

<b>Посол Бельгії  відвідав агропідприємство на Золотоніщині</b>

На День поля у Деньгах побували і очільники Золотоніського району та керівники сільськогосподарських підприємств Золотоніщини. На полі працювали розкидачі, культиватори, оприскувачі, саджалки. Над нивою літав сучасний безпілотник. Потім Том продемонстрував гостям роботу нової лінії сортування та фасування картоплі та овочів.

Цього року з приватним дружнім візитом День поля відвідав товариш Тома Ван Гоі та голови районної ради Валерія Саранчі посол Королівства Бельгії Люк Якобс. У вітальному слові посол зазначив, що в українців і бельгійців багато спільного, зокрема любов до картоплі. Наприклад, батат (солодка картопля) є національним символом Бельгії. Пан Люк запевнив, що бельгійці – чудові інвестори. Вони виступають не за конкуренцію, а за співпрацю, тому їх радує розвиток України.