ПОРТАЛ

"Сатурн" планує налагодити виробництво побутової техніки в Черкасах

Індустріальний парк невдовзі може з’явитися у Черкасах. За його облаштування на території одного з місцевих заводів планує взятися холдинг "Сатурн". Потому там хочуть запустити виробництво техніки для кухні та дому під однойменною торговою маркою. Про такі амбітні наміри заявив під час зустрічі з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком президент цього холдингу Олександр Громико, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

<b> "Сатурн" планує налагодити виробництво побутової техніки в Черкасах </b>

Торгова марка під назвою "Сатурн" бере свій початок із заснування в Чехії підприємства з виробництва дрібної побутової техніки. Натепер їй 18 років. Свою продукцію реалізують на ринках країн СНГ та Східної Європи. Компанія інвестує свої активи в прес-форми для виробництва побутової техніки і працює з більш ніж 90 заводами в різних куточках Китаю. А ще – має невеликий завод з виготовлення пральних машин-напівавтомат у Каневі. Їх майструють понад півтори сотні тамтешніх працівників.

– Ми підшукуємо найкраще поєднання ціни та якості в Китаї і під брендом "Сатурн" розміщуємо відповідне замовлення, – сказав Олександр Володимирович. – Точно так роблять й інші відомі бренди, серед яких – " Electrolux", "Zanussi" тощо. Тобто, якщо досі це була просто торгівля, то зараз ми прийняли для себе рішення щодо створення власного виробництва.

Поки ж ведуть перемовини щодо купівлі приміщення одного з черкаських заводів. Утім, у разі чого компанія готова розглянути й інші варіанти. Перш ніж розгорнути виробництво, планують створити індустріальний парк.

Як розповів Олександр Громико, реалізувати цей проект хочуть поетапно впродовж 5-ти років і вкласти в нього майже 50 мільйонів доларів інвестицій.