ПОРТАЛ

На шполянському заводі вперше в Україні будуть виробляти гібридне насіння ячменю

На потужностях Лебединського насіннєвого заводу (входить до складу групи LNZ) в Шполянському районі вперше в Україні будуть вирощувати гібридне насіння ячменю.

<b>На шполянському заводі вперше в Україні будуть виробляти гібридне насіння ячменю </b>

Проект розпочали компанія LNZ Group разом з міжнародною компанією-селекціонером Syngenta, яка першою серед насіннєвих компаній в світі запустила комерційне виробництво гібридів озимого ячменю, повідомляє Агропортал з посиланням на прес-службу LNZ Group.

«З компанією Syngenta ми співпрацюємо вже третій рік. Вирощуємо для них гібридне насіння кукурудзи, соняшника, а також пшениці. Цього року розширюємо співпрацю ще на одну культуру - озимий ячмінь, - зазначає директор СТОВ «ЛНЗ-Агро» Роман Франчук. - В Україні такого ще не було. Тому, наша компанія - перша, хто реалізує подібний проект. В цьому році ми вже засіяли 53 га ділянок цього насіння. Також вже готові демонстраційні ділянки готового гібрида, завезеного з Європи».

За словами фахівців, гібрид буде мати генетично підвищену зимостійкість і пластичність до умов вирощування, а також стійкість до вилягання і збудників хвороб. Сьогодні виробництво цього гібрида вступило в активні обороти в Європі. Його вже сіяли такі країни, як Німеччина, Італія, Франція.

Довідково:

LNZ Group - сучасна диверсифікована агропромислова компанія, яка об'єднує 33 агрофірми в Черкаській і Сумській областях. Орендує 60 тис. га землі і забезпечує роботою 3 тис. працівників в сезон. LNZ Group входить в десятку компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.