ПОРТАЛ

Підприємство з переробки сої запрацювало на Маньківщині

Підприємство з перероблення сої запрацювало в Маньківському районі. Компанія-інвестор обрала для розміщення його потужностей саме Черкащину з-поміж інших областей, - інформують в ОДА.

<b>Підприємство з переробки сої запрацювало на Маньківщині</b>

Нове виробництво розташувалося на території Потаського хлібоприймального підприємства. Нині вже запустили першу лінію з перероблення сої. А це – 15 нових робочих місць і 4 млн грн інвестицій в економіку району.

Поки що підприємство працюватиме на внутрішній ринок. Опісля розширення – і на зовнішній.

Потужність нововідкритої лінії з перероблення сої становить 22 тонни на добу. І це лише перший крок на шляху до реалізації великого інвестпроекту, кажуть у компанії «СТАМІНА АГРО». Надалі тут задіють усю інфраструктуру Потаського ХПП.

За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, в області за останні роки збільшилися площі посівів сої. Цьогоріч їх близько 120 тис. га. - І важливо, щоби товарну сою ми не лише продавали, як переважно нині, а й переробляли на території області. Бо це – робочі місця для наших людей, це податки, це розвиток території, - зазначив губернатор.