ПОРТАЛ
31 липня 2012, 11:00

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

weekend
Шлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та креатив кухарів

<div class="wekend_msg">weekend</div>Шлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та креатив кухарів

Традиційні обіди в минулому. У боротьбі за клієнтів черкаські ресторани розширюють меню та приваблюють гурманів оригінальними стравами. Хоча містян уже давно не здивуєш японськими суші та китайським супом. Шеф-кухарі шукають оригінальні рецепти. Але найбільше мізкують над тим, як цікаво подати страву.

Зазвичай чашушулі подають на весіллях у Грузії. Тепер популярна східна страва перекочувала до черкаських ресторанів. Чашушулі куштують дуже гарячим. Щоб аж кипів, розповідає шеф-кухар.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Они тушатся с помидорами, говядиной и грузинскими специями, которые мы не распространяем. О них не рассказываем».

Посмакувати такою оригінальною стравою можна за 50 гривень. Подаватимуть чашушулі за всіма грузинськими традиціями.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Готовим каждому отдельно на специально привезенных кецах – глиняной сковородке из Грузии».

Із чого готувати чашушулі – телятини, яловичини чи свинини – обирає відвідувач. Для нем’ясоїдів у черкаських харчівнях теж вистачає оригінальних страв. Ось тут рибу можна замовити просто з акваріума. Відвідувач обирає коропа, який на нього дивиться. Через півгодини його ж, зафаршированого та засмаженого, куштує. Ця послуга в Черкасах недавно, але вже стала популярною.

Надія Таран, шеф-кухар корчми «Тарас Бульба»: «Щоб вона вийшла в нас смачною, ми її замаринуємо майонезом, рибною приправкою. Потому смажимо».

Євгеній Гама, кухар: «Ми її готуємо в різних варіаціях. Смажимо з цибулею, ще запікаємо у сметанному соусі. Краще засвоюється у сметанному запеченому соусі».

Щоби конкурувати із ресторанами із заморською кухнею, заклади із традиційною теж креативлять.

Олена Берестенко, кореспондент: «Любителів російської кухні в Черкасах дивують не лише млинцями, а й пирогами, про секрет випікання яких знали ще в царській Росії».

Ілона Токар, кондитер ресторану «Государь»: «Особливості приготування наших пирогів – у технології тіста. До неї ми йшли довгим шляхом, ретельно вивчаючи інші способи».

Тут пропонують пироги з м’ясом, вишнями, яблукам, абрикосами та іншим начинням. Усе – щоб задовольнити смаки вибагливого клієнта.

За матеріалами:  www.vikka.ck.ua