Як, на Вашу думку, вплине на вітчизняний ринок підвищення
вимог до безпеки харчових товарів на принципах НАССР?
Опитування тривало з 25 вересня до 20 жовтня
Всього проголосували: 260
Позитивно, споживач буде впевнений, що купує безпечний харчовий продукт |
|
55.4% (144) |
Негативно, адже цей проєвропейський закон не до кінця узгоджений з чинним українським законодавством |
|
16.5% (43) |
Важко відповісти |
|
15% (39) |
Негативно, бо спричинить додаткове фінансове навантаження на бізнес |
|
8.5% (22) |
Позитивно, оскільки закон передбачає зменшення регуляторного навантаження на виробника |
|
4.6% (12) |
Систему контролю безпеки харчових продуктів на всіх етапах їх
виробництва і обігу впроваджує новий закон «Про основні засади та вимоги
до безпеки і якості харчових продуктів». Він набув чинності 20 вересня й
ознаменував принципово новий підхід до забезпечення безпеки харчових
продуктів.
Основна відповідальність за безпеку харчових продуктів покладається
на операторів ринку харчових продуктів (на виробників, інших суб'єктів
господарювання, які транспортують, зберігають, упаковують або реалізують
харчові продукти), а контроль держави спрямований не на готовий продукт, а
на виробництво та обіг. Безпечність харчового продукту можна з’ясувати на
початковій стадії. Передусім, це сприяє захисту споживачів від небезпечної
продукції.