ПОРТАЛ
28 листопада 2016, 11:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Профспілки домагатимуться економічного обґрунтування тарифів на тепло

Причини та наслідки різкого зростання тарифів на тепло і гарячу воду обговорили на зустрічі з керівниками комунальних підприємств та представниками влади, ініційованій профспілками Черкас.

Непомірно високі тарифи у платіжках за жовтень вразили жителів Черкас. Про можливість суспільного резонансу і наслідки неконтрольованого підвищення урядом тарифів профспілки попереджали ще влітку. Однак жодних заходів не було вжито.

«Питання економічної обґрунтованості тарифів на тепло і гарячу воду, які залежать від вартості природного газу, та питання власне вартості самого газу залишаються без відповіді. Тому 7-8 грудня, коли Верховна Рада розглядатиме прийняття державного бюджету на наступний рік, ми будемо під парламентом», – відзначив голова Федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко.

Високі «теплові» тарифи на 90% залежать від вартості газу. Тому профспілки вбачають своє головне завдання в тому, щоб домогтися від уряду відкритого формування тарифів і обґрунтування ціни на газ.

Учасники обговорення звернули увагу на нерівні умови, в які поставленні черкащани, оскільки одні будинки обладнані лічильниками тепла, а інші – ні. У свою чергу представники теплопостачальних підприємств зауважили, що не впливають на формування тарифів і працюють із розрахунками, наданими НКРЕ.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський