ПОРТАЛ
29 жовтня 2016, 18:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Полтаві екоактивісти відкриють «зелений офіс»

Спецпроект «Досвід регіонів»

Проект екологічних організацій з Полтавщини потрапив до 5-ки переможців всеукраїнського грантового конкурсу LINK Ukraine від Регіонального Екологічного Центру (Угорщина). Це дасть можливість екоактивістам Полтавщини втілити свої задуми в життя.

У Полтаві екоактивісти відкриють «зелений офіс»

Конкретніше про проект, який був відзначений на конкурсі, розповіли представники ГО "Еколтава".

Консорціум з трьох організацій («Еколтава», «Товариство охорони природи Кременчука» та Полтавський відокремлений підрозділ Національного екологічного центру України) отримає 20 тисяч євро на реалізацію власного проекту. Ці організації вже 2 роки поспіль співпрацюють у сфері енергоефективності в рамках мережі CLEEN, пише «ЕнергоЛайф»

Ідея полтавців - «Центр сталого розвитку Полтавщини». Це комплексний проект, який включає в себе:

- створення місцевої платформи експертів з питань енергоефективності та енергоаудиту, поводження з відходами, фандрейзингу та можливість звернутися до них за консультацією.

- створення демонстраційного «зеленого» офісу, де можливо буде ознайомитись з роботою відновлюваних джерел енергії та енергоефективного обладнання, а також побачити, як можна сортувати сміття в умовах міста тощо.

В подальшому активісти хочуть виводити цей проект на самоокупність за рахунок платних послуг. Щоб не залежати від грантів і продовжувати екологічне просвітництво та долучатись до вирішення гострих екологічних проблем в області, інформують у прес-службі ГО «ЕкоЛтава».

Проект фінансується Норвезьким міністерством клімату та довкілля.