ПОРТАЛ
30 жовтня 2016, 14:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Для ремонту золотоніського колектора необхідно більше ста мільйонів

Цього року обвал колектора у середмісті додав клопотів не лише комунальникам, а й містянам. Яка ситуація зараз та що роблять відповідальні служби, аби уникнути повторних провалів розповів у інтерв’ю «Про все» міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

Для ремонту золотоніського колектора необхідно більше ста мільйонів

– Золотоніському колектору уже понад 40 років, і найбільша проблема в тому, що пролягає він по центральній вулиці Шевченка. Система колектору вже зношена, тож постійно трапляються обвали. Серйозний стався влітку, тоді провалилася автівка. Через такі ситуації ремонт колектору не можна відкладати у довгий ящик. За нашими підрахунками загальна вартість проекту по реконструкції міської каналізаційної системи коштує понад сто мільйонів гривен, – розповідає міський очільник.

За його словами, ця сума потрібна для того, щоб все повністю відремонтувати та уникнути подальших обвалів.

- Однак, ми розуміємо, що на такі значні кошти чекати зараз марно, тож всю реконструкцію поділили на черги. Для першої черги необхідно 36 мільйонів гривень. І на ці першочергові роботи ми вже оголосили тендер на «ProZorro». За результатами тендеру, плануємо закрити питання найпроблемніших ділянок колектору. Тож, якщо погода дозволятиме, замінимо труби, які пролягають по центральній вулиці. У разі ж несприятливих погодних умов, закупимо необхідні матеріали, а це, передусім, труби та пісок, і продовжимо ремонт наступного року. Додам, що питання колектору наші комунальники постійно тримають на контролі і при виявленні найперших ознак провалу, місце відразу огороджують і намагаються ліквідувати аварійність своїми силами, - зазначає Віталій Войцехівський.

Після того, як відремонтують колектор, проведуть роботи з реконструкції самої центральної вулиці.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський