ПОРТАЛ
10 листопада 2016, 16:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Форум з розвитку інноваційних виробничих технологій відбувся на Черкащині

В області пройшов Форум «Інноваційні виробничі та педагогічні технології – європейський вектор професійної освіти в Україні». Він стартував на базі Черкаського професійного ліцею за участю представників із Міністерства освіти і науки України, Ради федерації роботодавців, Черкаської обласної влади, ректорів навчальних закладів Черкащини та гостей з інших областей, інформують у прес-службі ОДА.

Форум з розвитку інноваційних виробничих технологій відбувся на Черкащині

Йшлося про підготовку кадрів для будівництва, перспективи розвитку партнерства освіти й бізнесу, взаємодії закладів професійно-технічної та вищої освіти з компанією «Хенкель Баутехнік (Україна) в рамках проекту ХЕНКЕЛЬ АКАДЕМІЯ.

Керівник проекту Наталія Іваній розповіла, що він функціонує вже 13 років й на сьогодні компанія має 30 ресурсних центрів по всій Україні.

– Навчальні заклади, які ввійшли до проекту – це провайдери сучасних освітніх послуг у регіонах, – сказала пані Наталія, – кращі навчальні заклади. Серед них і Черкаський професійний ліцей. Суть же нашого проекту в тому, аби наблизити зміст навчання до реальних умов сучасного будівельного виробництва, щоб не було розриву між теорією та практикою.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль зауважив, що підготовка робітничих кадрів нині – одне з ключових завдань.

– Спроектувавши освітній процес, маємо отримати замкнений цикл підготовки робітника чи спеціаліста в галузі будівництва, промисловості, хімічної сфери, аграрної галузі. Зауважу, нині на Черкащині реалізуємо обласні програми, які спрямовані на підтримку та розвиток освітньої галузі. Маємо, зокрема, програму природно-математичної освіти, започаткували програму LEGO та ін. Важливо, що керівники профтехзакладів активно співпрацюють з виробництвами, промисловими підприємствами, фабриками. Вони залучають молодь до виробничих практик, що дуже важливо. Адже кожен учень, здобуваючи теоретичні знання, має побачити на власні очі безпосередньо механізм, аби зрозуміти технологію, усвідомити процес. Так само працюють на теренах області й вищі навчальні заклади, завдяки яким готуємо справжніх конкурентоспроможних фахівців.