ПОРТАЛ
15 листопада 2016, 17:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські комунальники цієї зими чиститимуть і тротуари

Наразі розроблені маршрути прибирання снігу, в арсеналі відповідальних за це служб наявна необхідна техніка та заготовлений запас солі. Про це йшлося на нараді, що відбулася 14 листопада в міськвиконкомі.

Черкаські комунальники цієї зими чиститимуть і тротуари

Цього року у планах комунальників – разом із дорогами розчищати й тротуари. Хоча, згідно з правилами благоустрою, прибудинкову територію зобов’язані прибирати землекористувачі. Утім, як свідчить практика, не всі дотримуються таких правил.

«Кожен землекористувач повинен прибирати свою ділянку, але якщо ми маємо тротуар довжиною 200 метрів і, приміром, 10 користувачів, то в нас може виникнути ситуація, коли 100 метрів прибрано, а решті – ні. Штраф, на жаль, не вирішить це питання. Тож у минулому році почали практику чистити такі тротуари бюджетним коштом і цієї зими продовжимо її», – зауважив начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального господарства Сергій Отрешко.

За його словами, підрядник, який опікуватиметься дорожньою мережею в зимній період, має запас солі, підготував техніку, водночас, розроблені маршрути прибирання снігу, інформують у мерії.

Як повідомив генеральний директор фірми-підрядника, що займається прибиранням снігу СУ-525, Андрій Бортник, у їхньому розпорядженні нині 37 одиниць спеціальної техніки, ще дві – на ремонті.

«Серед іншого, в цьому році ми придбали ще три шнекоротора – ця техніка набагато потужніша, ніж грейдер і застосовуватиметься для розчистки снігових валів», – розповів Андрій Бортник та додав, що їхнє підприємство вже уклало угоди з тими організаціями, котра може допомогти їм із технікою.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський