ПОРТАЛ
19 грудня 2016, 08:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаси – з бюджетом на 2017-ий рік

У Черкасах прийняли міський бюджет на наступний, 2017-ий, рік. Його дохідну частину затвердили на рівні майже 2,5 мільярдів гривень. «За» проект головного фінансового документу міста під час сесії, що відбулася 16 грудня, висловилося 22 обранці, ще один проголосував проти.

<b>Черкаси – з бюджетом на 2017-ий рік</b>

Незалежно від того, чи ухвалений державний бюджет-2017, усі місцеві ради зобов’язані прийняти цей документ до 25 грудня. Як розповіла під час обговорення проекту рішення директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, у цьому документі враховані, серед іншого, й усі ті додаткові повноваження, які на плечі місцевої влади «переклала» держава. Для працівників бюджетних і комунальних установ мінімальну заробітну плату врахували на рівні 3 200 грн. повідомили у мерії.

– Упродовж нинішнього року ми майже 200 млн грн витратили на пільгові перевезення, професійно-технічну освіту, частково взяли на себе різницю в тарифах… А вже цього року в нас з’являється ще додаткове навантаження на бюджет, яке пов’язане з тим, що освітня й медична субвенції не перекривають видатки на утримання цих установ, – каже Наталія Володимирівна. – Більше з тим, освітня субвенція враховує зарплатню тільки педагогічних працівників, натомість, адміністративний і технічний персонал утримуватиметься за рахунок міської скарбниці. Загалом же дохідна частина в нас логічно спланована з урахуванням усіх ризиків і застережень.

За її словами, у бюджет наступного року депутати заклали 75 млн грн як гарантії черкаським комунальним підприємствам для виплати за зовнішніми боргами: перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Світовим банком. А ще – передбачили витрати на пільгове перевезення та беззбиткову діяльність КП «Черкасиелектротранс», понад 50 млн грн видатків на заклади професійно-технічної освіти.

– 241 мільйон гривень ми скерували в бюджет розвитку. Ці кошти ми передбачили департаменту економіки та розвитку. На що саме їх спрямуємо, визначимося під час затвердження Програми соціально-економічного й культурного розвитку Черкас, – розповіла Наталія Джуган.

Нині місцевий бюджет уже ухвалили у Львові та Кіровограді, тоді як у Харкові прийняли й обласний.

Детальніше із проектом проголосованого рішення можна ознайомитися тут.