ПОРТАЛ
4 березня 2017, 08:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Комунальні підприємства заважають черкащанам створювати ефективні ОСББ

У Черкасах відкрили «вільний простір» і оголосили про старт просвітницьких проектів для черкащан. Серед ключових тем – і проблеми створення та функціонування ОСББ. Про актуальність останньої розповів голова Черкаського обласного осередку партії ДемАльянс Володимир Друмашко.

Комунальні підприємства заважають черкащанам створювати ефективні ОСББ

За словами експерта у питаннях ОСББ, в Україні назріває проблема комунального рабства, коли можливості черкащан об’єднуватись і ефективно керувати своїм майном заважають комунальні підприємства.

– Сьогодні у Черкасах спостерігається серйозна протидія створенню ОСББ, – заявив Володимир Друмашко. – Це – на фоні того, що на місцевому рівні сприяння розвитку ОСББ практично немає. У цей же час, комунальні підприємства діють так, аби мешканці, створивши ОСББ, не могли дати раду зі своїм будинком. Маємо свіжі приклади, коли ОСББ через проблеми із комунальними службами мусили перекривати дорогу, а міська влада ніяк на це не реагувала.

Поділившись власним 10-річним досвідом відстоювання прав ОСББ, співголова партії ДемАльянс Василь Гацько зазначив, що в Україні, попри всі проблеми, кількість нових ОСББ невпинно зростає.