ПОРТАЛ
30 травня 2015, 09:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві з'явилася можливість купити квартиру по частинах

Нещодавно на ринку нерухомості Києва з'явилася нова послуга, яка дозволяє купити квартиру буквально по частинах.

У Києві з'явилася можливість купити квартиру по частинах

Що це, і чим відрізняється від кредитів, "Метро плюс" з’ясовував у куратора SMART-програми ЖК «Маргарита», Марини Гордєєвої.

Збираємо квартиру, як пазли

- Нині покупка квартири для середньостатистичного киянина - щось зі сфери фантастики, - зазначає Марина Гордєєва. - На вторинному ринку ціни досить високі. Однак, не зважаючи на те, що «первинка» набагато дешевше, та й забудовники йдуть на зустріч клієнтам, даючи безпроцентні кредити і знижуючи розмір початкового внеску, сума, яку доведеться викласти одноразово за однокімнатну квартиру в споруджуваному будинку, складе близько двохсот тисяч гривень, а потім ще щомісяця необхідно вносити решту суми. У ситуації, коли заробітні плати не індексуються, економіка «буксує», навіть найвідчайдушніші не можуть дозволити собі зобов'язання з виплати навіть найбільш лояльного кредиту.

Природно що за таких умов і мови бути не може про сплеск купівельної активності. Ми з нашою командою поставили перед собою амбітну мету - зробити купівлю житла доступною практично кожному. Суть нашої пропозиції така - цілком квартиру купити важко, тому ми пропонуємо купувати квадратні метри. Для початку вам достатньо буде придбати не менше двох квадратних метрів. Після цього ми укладаємо договір, який закріплює за вами не тільки право докупити необхідний для обміну на квартиру обсяг квадратних метрів без прив'язки до курсу долара, але і можливість в будь-який момент продати дану площу за вигідною ціною. Виходить кожен може зібрати собі квартиру, як пазл, купуючи по одному-два-три квадратних метри в будь-який зручний для нього момент.

Без обов'язкових платежів

На перший погляд пропозиція схожа на звичайну розстрочку, однак експерт спростувала таке припущення.

- Будь-який кредит чи розстрочка, передбачає обов'язкові щомісячні платежі. У нашій SMART-програмі такого немає, - пояснила Марина. - Є гроші в червні на покупку одного метра - купуєш один, немає грошей - твої метри не згоряють і докупити їх можна в будь-який зручний момент. Крім того, є можливість розширити свою квартиру, докуповуючи квадратні метри.

Одним словом, пропозиція більш, ніж спокуслива і аналогів на ринку столичної нерухомості їй поки немає. Безумовно радує відсутність обов'язкових платежів і прив'язки до валютного курсу.