ПОРТАЛ
16 серпня 2015, 19:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Які нові авто подешевшають в Україні

Скасування спецмита та імпортного збору має знизити вартість нових автомобілів в Україні. Тим не менш, тут є нюанси.

Які нові авто подешевшають в Україні

Після скасування спецмита і додаткового імпортного збору, вартість середньостатистичного автомобіля в Україні може знизитися більше, ніж на 40 тис. грн. Однак, імпортери та дилери вважають по-іншому, пише АвтоСвіт.

Не варто забувати, що мито застосовується тільки до а/м бензинових та імпортних, із двигуном менше 2,2 л, а таких на нашому ринку близько 35%. І всього 20% - машини з двигуном від 1,6 л до 2,2 л, для яких зниження мита становитиме 4,31% ... Тому тих, кого скасування спецмита не потішить - поки більшість.

На думку директора з маркетингу Групи компаній «АІС» Сергія Боровика, очікування зниження цін на автомобілі після скасування спецмита і додаткового імпортного збору дещо перебільшене. Спецмито не стягується на авто з дизельними двигунами. А це - 35% ринку нових легкових авто! І зниження цін на них не буде.

Крім того, на бензинові авто з двигунами 1,0-1,5 л спецмито мінімальне (близько 2%) і його скасування не приведе до зниження цін на такі авто. А це - весь «лоукост» сегмент і половина середнього цінового сегмента! Також досі незрозумілі терміни скасування спецмита. Якщо врахувати в все це, то очікувати майбутнього обвалу цін марно.

Зі скасуванням імпортного збору, на думку Сергія Боровика, ситуація ще більш заплутана і незрозуміла. Було оголошено про можливе скасування збору аж в 2016 році. Одночасно з цим СОТ заявило, що наявність такого збору не суперечить правилам СОТ. У такій ситуації Кабміну немає ніякого сенсу його скасовувати. Більше того, Укравтопром вже заявив про ініціативу запровадження нового імпортного 10% мита на автомобілі для захисту вітчизняних заводів. А це вже більш імовірно. Що, власне, навпаки може знову підвищити ціни.