ПОРТАЛ
25 грудня 2015, 19:40

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Український ринок покинув найдоступніший автомобіль

Іранський седан Saipa Tiba покидає український автомобільний ринок після двох років продажів. Незважаючи на низьку вартість автомобіль так і не став популярним.

Український ринок покинув найдоступніший автомобіль

Вперше машини іранського бренду Saipa з'явилися на вітчизняному ринку в 2013 році. Тоді стартова вартість нового автомобіля починалася від $ 8000. За ці гроші майбутній клієнт отримував чотирьохдверний седан оснащений економічним 1,5-літровим 80-сильним двигуном, одну подушку безпеки, гідропідсилювач керма, кондиціонер і магнітолу з підтримкою CD-MP3, та ще й з USB-входом, - пише Veddro.com.

Але, на жаль, продажів практично не було і автосалони дилерів спорожніли ще до настання нового (2014) року. Повторна спроба підкорення українського ринку відбулося в грудні 2014 року. Тоді компанія «Богдан-Автотрейд» вирішила замінити седаном Tiba модель ВАЗ-2110. Повторний вихід автомобіля на наш ринок супроводжувався ще більш низькою ціною (близько $ 7500), при цьому без утиску базової комплектації.

Другий старт продажів, за даними Авто-Консалтинг, виявився більш вдалим, проте коливання курсу і падіння національної валюти повністю нівелювали низьку ціну. За рік було продано всього 70 автомобілів. Крім того, з січня 2016 року в Україні вступає в дію новий екологічний стандарт Євро-5, якому Saipa не відповідає. Іранський виробник не збирається адаптувати свій седан під новий стандарт, відповідно і завозити автомобіль на територію України буде не можна. А всі продані раніше автомобілі будуть продовжувати обслуговуватися в офіційних дилерів.

На зміну іранському Saipa компанія «Богдан-Автотрейд» вивела на український ринок китайський бренд Zotye. Причому зараз мова йде не про одну модель, а про цілу родину автомобілів (від компактного хетчбека до кроссовера).