ПОРТАЛ
4 березня 2016, 12:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Практичні навчання з державних закупівель провели у Черкаській ТПП

Пройти на практиці всю процедуру закупівель під керівництвом досвідченого фахівця мали нагоду учасники навчань.

<b>Практичні навчання з державних закупівель провели у Черкаській ТПП</b>

Чотириденний семінар був спрямований передусім на надання практичних навичок роботи з електронними майданчиками для держзакупівель. Також лектор Юлія Кіт-Сніжко докладно розповіла про законодавчі новації, які кардинально змінять систему закупівель і з 1 серпня переведуть її винятково в електронну форму.

Особливу увагу приділили практичній роботі в системі «ProZorro» (ProZorro – пілотний проект електронної системи публічних закупівель, що дозволяє онлайн продавати державі), оскільки й досі держструктури не поспішають на неї переходити.

«Усім доведеться здійснювати закупівлі за системою «ProZorro». І якщо зараз це працює в тренувальному режимі, то уже із серпня запроваджують відповідальність за неправильне здійснення держзакупівель», – відзначила провідний київський фахівець із великим теоретичним і практичним досвідом у сфері державних закупівель Юлія Кіт-Сніжко.

Черкаська ТПП відновила проведення подібних навчань у зв’язку з активним процесом законодавчих змін у цій галузі.

«Ми цілеспрямовано запрошували фахівця-практика, яка би дала відповіді на конкретні запитання, що стосуються роботи в електронних системах», – підкреслила керівник департаменту навчання та бізнес-освіти Черкаської ТПП Любов Марченко.

Учасники – представники райрад, державних та комунальних установ і організацій області – отримали пакет допоміжних матеріалів та сертифікати про проходження навчання.