ПОРТАЛ
4 квітня 2016, 12:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємства зацікавлені впроваджувати оновлений стандарт ISO 9001:2015

Стандарт менеджменту якості ISO 9001:2015 відкриває шлях до міжнародних ринків для наших виробників. Тому семінар, проведений в Черкаській торгово-промисловій палаті, на якому розглядались зміни до цього стандарту, знайшов широкий відгук серед підприємств регіону.

<b>Черкаські підприємства зацікавлені впроваджувати оновлений стандарт ISO 9001:2015</b>

Чим нова редакція стандарту відрізняється від попередньої та як максимально використати можливості, що вона надає, для просування своєї продукції розповіла під час семінару для підприємств Черкащини заступник директора органу з сертифікації систем менеджменту «QualityAustria Ukraine» Ольга Глухова.

«Уперше в Черкасах та області семінар на таку тему відбувається за участі міжнародних органів сертифікації. Наше основне завдання – надати більш актуальну глибоку інформацію про системи менеджменту в інших країнах, щоб розширити можливості для виходу наших підприємств на закордонні ринки», – відзначив радник президента Черкаської ТПП Віктор Білоусов.

В основі стандарту ІSО 9001:2015 закладено нову концепцію ризик-менеджменту, спрямовану на запобігання дестабілізації роботи підприємства в умовах зовнішніх і внутрішніх коливань, економічних криз тощо. Це допоможе зберегти конкурентоздатність у своєму секторі економіки.

«Наша компанія вже давно працює за системою ІSО 9001:2008. Ми хочемо переходити на ІSО 9001:2015, оскільки плануємо продавати свої товари в Європу. У нас уже є представництво в Білорусі. І ми розуміємо наскільки важливою є міжнародна сертифікація», – зауважила фінансовий директор компанії «Манеж» Олена Антонюк.

На семінарі були присутні й представники медичних закладів. Адже оновлений стандарт ІSО 9001:2015 передбачає нові умови отримання вищої категорії за критеріями акредитації закладів охорони.

«Своє завдання бачу в тому, щоб роз’яснити, як можуть допомогти міжнародні стандарти у просуванні продукції на європейські ринки, показати, що стандарти 9001 при його загальній затребуваності, це дуже м’який, лояльний стандарт, що включає базові вимоги для системи менеджменту», – відзначила Ольга Глухова.

Учасники семінару, який проводився безкоштовно для членів Черкаської торгово-промислової палати, отримали докладні роз’яснення змін, яких зазнав стандарт, та дізналися, яким чином ці новації сприятимуть розширенню ринків збуту їхньої продукції.