ПОРТАЛ
11 березня 2016, 11:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Безпеку дитячих розваг посилили новим міжнародним стандартом

Видано новий міжнародний стандарт на ігрове обладнання. Він контролює надувні батути і гірки, призначені для дитячого дозвілля. Цей документ зацікавить вітчизняних представників бізнесу, які займаються проектуванням, виготовленням, транспортуванням, монтажем та введенням у експлуатацію надувного ігрового обладнання. І хоча для українських реалій такий стандарт поки що не є обов’язковим, все ж сподіваємося, що і на вітчизняних теренах питання дитячої безпеки теж стане дійсно пріоритетним.

Безпеку дитячих розваг посилили новим міжнародним стандартом

Новий міжнародний стандарт, опублікований Міжнародною організацією з стандартизації (ISO), стосується надувного ігрового обладнання і має назву ISO 20187:2016 "Надувне ігрове обладнання. Вимоги до безпеки і методи випробувань", - розповіли у ДП «Черкасистандартметрологія».

Документ встановлює вимоги до безпеки надувного ігрового обладнання типу "батут" і "гірка". Стандарт описує заходи щодо усунення ризиків, а також зведення до мінімуму ймовірності нещасних випадків. Також він містить рекомендації, що дозволяють захистити дитину від непередбачуваних небезпек при використанні обладнання.

Стандарт розроблений фахівцями технічного комітету ISO ТК 83 "Спортивні та інші рекреаційні об'єкти і обладнання". Його дія поширюється на надувне гральне обладнання, призначене для використання дітьми у віці до 14 років під час індивідуальних ігор та ігор в групах.

Не застосовується він для надувного устаткування та обладнання для водних ігор і відпочинку.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський