ПОРТАЛ
14 березня 2016, 07:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сільському господарству і промисловості на Черкащині бракує енергоефективності

Найбільш енергоефективним на Черкащині є житловий сектор. Натомість аграрна і промислова сфери значно відстають

Сільському господарству і промисловості на Черкащині бракує енергоефективності

Енергоємність ВВП України утроє-вчетверо вища, ніж в європейських країнах. Про це йдеться в огляді "Україна: огляд економіки", підготовленому Американською торговою палатою (АТП), з посиланням на офіційні дослідження і стратегічні документи з енергоефективності України, - пише «Сегодня».

Зокрема, для обігріву 1 кв. м житла в Україні витрачається в 2-2,5 рази більше природного газу, ніж в країнах ЄС.

Проблеми з енергоефективністю в країні мають цілий комплекс причин. Втім ситуація по областях різниться.

Черкащина у енергоефективному рейтингу до лідерів не потрапила. Найкращий стан справ у побутовому секторі - 68 %. Гірша ситуація у «профільному» для регіону сільському господарстві – 34 %. Ще гірша, на загальному фоні, у промисловості – всього 19 %. Менші промислові енергопоказники має тільки Рівненщина.

Сумарно Черкаська область назбирала 59 балів і посіла умовне 10 місце загальнодержавного рейтингу, розділивши його з мешканцями Тернопільської області.

Найбільш енергоефективним в порівнянні з ЄС в житловому секторі стали Вінницька, Кіровоградська та Житомирська області. Найгірші результати показали Харківська, Луганська, Дніпропетровська і Донецька області.

У той же час, за енергоефективністю в промисловості Донецька область стала першою, а останнє місце зайняла Рівненська область.