ПОРТАЛ
14 березня 2016, 15:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаси на онлайн-платформі «За прозорі місцеві бюджети!»

В Україні запущена онлайн-платформа «За прозорі місцеві бюджети!». В рамках платформи вже розміщені індекс прозорості бюджетів, а також карта до нього.

 Черкаси на онлайн-платформі «За прозорі місцеві бюджети!»

Перший український індекс прозорості, участі та доброчесності (Індекс ПУД) був складений на основі аналізу ситуації з оприлюдненням і затвердженням місцевих бюджетів в 17 містах України. Всі охочі можуть порівняти ситуацію з прозорістю бюджетного процесу в різних регіонах України, інформація по кожному з яких була зібрана за 17-ма показниками, - пише izbirkom.org.ua.

Серед міст, які стали предметом моніторингу та оцінки, як обласні центри (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Миколаїв, Чернігів, Черкаси, Чернівці, Суми, Івано-Франківськ, Сєвєродонецьк), так і міста і селища, де вдалося знайти громадських активістів, які були готові вчитися і здійснювати моніторинг місцевих бюджетів (Вознесенськ, Ізмаїл, Ковель, Чугуїв, Здолбунів, Білозерка).

Онлайн-платформа стане основним інтернет-ресурсом партнерства «За прозорі місцеві бюджети!". Він використовується для розміщення всієї інформації про діяльність партнерства, нові методики і практики моніторингу місцевих бюджетів в Україні.

Адреса порталу - probudget.org.ua.

Довідково:

Громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» об'єднує близько 40 громадських організацій і ЗМІ з 17 регіонів України.

Його метою є сприяння підвищенню загального рівня прозорості, відкритості, доброчесності та цілісності бюджетного процесу на місцевому рівні шляхом впровадження постійно діючого громадського контролю за його ходом.

Онлайн-платформа створена в рамках проекту «Громадянське суспільство і медіа за прозорі місцеві бюджети», що реалізується Одеською обласною організацією ВГО КВУ спільно з фундацією «відкрите суспільство» при фінансуванні Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.