ПОРТАЛ
17 липня 2016, 19:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Два десятки дорожніх бригад щодня ремонтують черкаські шляхи

В області з початку року ліквідовано 224 327 м2 ямковості дорожнього покриття. З них на дорогах державного значення – 191 238 м², місцевого значення – 33 089 м², - повідомили у Службі автомобільних доріг в Черкаській області.

Два десятки дорожніх бригад щодня ремонтують черкаські шляхи

Упродовж минулого тижня – з 7 по 13 липня у дорожники усунули 10 620 м² ямковості на дорогах загального користування. Роботи проводились на дорогах державного та місцевого значення.

Найбільшу увагу було приділено ділянкам автомобільних доріг загального користування державного значення, зокрема: М-05 Київ-Одеса, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, Р-04 Київ-Фастів-Біла Церква-Тараща-Звенигородка, Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук (з під’їздом до с. Суботів), Т-24-05 Жашків-Буки-Озірна.

Нині ремонтні роботи проводяться по всій області. Щодня на дорогах працює в середньому 17-22 бригади головної підрядної організації ДП «Черкаський облавтодор».

Переважно роботи з ліквідації пошкодженого дорожнього покриття виконуються із застосуванням гарячого асфальтобетону та струменевим методом. Гарячу асфальтобетонну суміш виробляють на заводах філій ДП «Черкаський облавтодор», зокрема: Черкаська ДЕД, Золотоніський, Уманський, Тальнівський та Корсунь-Шевченківський РАД.

На минулому тижні, роботи з ліквідації ямковості виконувались за допомогою струменевих машин типу «УЯР» та «SHAFER».

– Застосування таких методів роботи дозволяє із мінімальними витратами значно подовжити термін експлуатації покриття автомобільних доріг, – пояснює начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг Руслан Гребенюк. – Крім цього, аби зберегти дорожнє покриття від подальших руйнувань, проводяться роботи по заливці тріщин та інших дефектів покриття струменевим методом.