ПОРТАЛ
29 липня 2016, 19:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Златодар» поступово нарощує виробництво

На золотоніському держаному зернозаготівельному підприємстві вже розпочали прийом зерна. Сюди везуть збіжжя із сільгосппідприємств, фермерських господарств і кооперативів, навіть від одноосібників Лівобережжя, Черкаського району, є також партнери з Київської і Полтавської областей.

«Златодар» поступово нарощує виробництво

Над державним підприємством «Златодар», одним з найбільших у системі Держкомітету України із матеріального резерву, ще недавно висіло, як присуд, зловісне: банкрут. Однак підприємство поступово виходить із піке, повідомляє Черкаський край.

За минулий рік «Златодар» заготовив 85 тисяч тонн зерна (це при тому, що його виробнича потужність 133 тисячі тонн). Наростивши виробництво, вдалося поступово й цілеспрямовано позбутися боргів. Тепер на держпідприємстві понад 220 працівників, середня заробітна плата за минулий рік — 2800 гривень.

За словами директора Валерія Буркацього, згодом підприємство запрацює й у нічну зміну. А поки що вночі працює лише комбінатівська пекарня, використовуючи дешевший нічний тариф на електроенергію. Її роботу відновили й тепер смачним і найдешевшим в окрузі хлібом, плетінками, рогаликами й булками забезпечують покупців Золотоноші та сіл Золотоніського і Чорнобаївського районів.

У середині травня на «Златодар» разом з головою Державного резерву України Вадимом Мосійчуком приїздили французи — п’ятеро бізнесменів, котрі мають свій елеваторний бізнес. То оглядаючи з найвищої точки золотоніського елеватора 27-гектарну територію, дивувалися її доглянутості. А також тому, що обладнання хоч і не нове, зате справно працює. Уклали договір співпраці, тепер є сподівання на інвестиції, оновлення виробництва.