ПОРТАЛ
3 вересня 2016, 14:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах відкриваються курси робототехніки для школярів

Черкаські підлітки програмуватимуть, конструюватимуть та створюватимуть електронні схеми і пристрої, аби у майбутньому стати талановитими інженерами-розробниками, конструкторами та програмістами.

У Черкасах відкриваються курси робототехніки для школярів

– Влітку ми уклали угоду про співпрацю із провідним українським центром робототехніки «Boteon» – і з початком навчального року черкаські школярі отримають можливість займатись на курсах робототехніки, що відбуватимуться на базі ЧДТУ, - заявив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

За його словами, ці курси навчатимуть дітей розуміти принципи дії електроніки та комп’ютерної техніки, дадуть шанс дізнатися більше про інноваційні сучасні технології – та ще у шкільному віці отримати навички перспективної і затребуваної професії – і у подальшому їх розвивати.

- Започаткування таких курсів відкриває для наших студентів можливість виконувати практичні лабораторні заняття та розробляти власні проекти на унікальному обладнанні, наданому центром робототехніки «Boteon». А викладачі нашого факультету також навчатимуть школярів – які, до речі, зможуть більше дізнатися про університет і у майбутньому обрати одну із технічних спеціальностей, - зазначив декан факультету електронних технологій ЧДТУ Артем Гончаров.

– Ми відкриваємо набір із вересня – для дітей від 10 років. Курси діятимуть протягом усього навчального року. За цей час діти зможуть дізнатися багато цікавого про робототехніку та програмування (створення мобільних додатків, 3D-моделювання та друк), а у перспективі – і про біомедичну електроніку, – розповіла керівник представництва навчального центру «Boteon» Оксана Яременко.

Вона зауважила, що навчальна програма постійно коригується – відповідно до тенденцій розвитку IT та Hi-Tech індустрії. Конструктори для навчання унікальні, спеціально розроблені фахівцями харківського центру робототехніки «Boteon»: це і мобільні роботи, і конструктор «Розумний дім» - навчальний макет будинку із місцями для встановлення плати мікроконтролера і цілого спектру датчиків та пристроїв - для можливості реалізації складних схем з використанням альтернативних джерел енергії.

- Діти навчатимуться моделювати та розробляти електронні пристрої та схеми – аби уже сьогодні отримати навички перспективних професій майбутнього, - підсумувала Оксана Яременко.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський