ПОРТАЛ
5 вересня 2016, 20:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині очікують вищих врожаїв, ніж торік

Черкащина за обсягами аграрного виробництва посідає провідні місця в Україні. І важливо, що область має достатню кількість підприємств та всі можливості для переробки й зберігання врожаю. На цьому наголошує перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

<b>На Черкащині очікують вищих врожаїв, ніж торік</b>

– Нині на Черкащині налічується 32 хлібоприймальних підприємства, а також склади в господарствах, – зазначає Віталій Володимирович. – Серед найбільших: ПрАТ Корсунь-Шевченківське ХПП, ТОВ Катеринопільський елеватор, ПАТ Жашківський елеватор, ТОВ СП Нібулон (філія Вітове Чигиринського району), ТОВ Монастирищенський ХПП та кілька інших. Водночас область продовжує роботу в напрямку залучення інвестицій для розвитку аграрного сектору економіки, зокрема, й щодо оновлення системи нових сучасних комплексів для очистки та зберігання збіжжя.

Нагадаємо, цьогоріч намолочено 1,6 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур із середньою урожайністю 52,2 ц/га. Продовжується збір пізніх зернових, технічних та овочевих культур. За прогнозами та підрахунками очікується, що в цьому році врожай буде вищим на 100 тис. тонн порівняно з показниками минулого року та сягне 3,8 млн тонн, зазначають у Черкаській ОДА.