ПОРТАЛ
19 вересня 2016, 11:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. ДФС відкриє «Центр партнерства» для обслуговування платників податків

У ДФС анонсували відкриття «Центру партнерства», який буде універсальним місцем для обслуговування платників податків. Підприємці зможуть скористатися всіма сервісами фіскальної служби, отримати консультації за податковим та митним напрямками. Також Центр організовує особистий прийом громадян і прийом платників при розгляді скарг або апеляцій.

2. Фермери будуть отримувати державну підтримку за оновленою процедурою

Уряд постановою № 609 вдосконалив процедуру проведення відбору фермерських господарств - переможців конкурсу для отримання держпідтримки. Так, збільшена гранична сума фінпідтримки на поворотній основі - до 500 тис. грн. Також розширюється коло напрямків надання підтримки і встановлюються пріоритети при визначенні переможців: здійснення діяльності по вирощуванню і розведенню великої рогатої худоби; обробка земельних ділянок площею не більше 500 га; перехід до виробництва органічної продукції тощо.

3. Збільшено ліміт отримання валюти з банківських рахунків

З 15 вересня клієнти банків можуть отримувати готівкові кошти в іноземній валюті або банківських металах з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати на суму до 250 тис. грн на добу на одного клієнта (в еквіваленті). Раніше ця сума становила 100 тис. грн. Компанії-резиденти, які отримали від нерезидентів кредити або позики, зможуть купувати інвалюту для погашення заборгованості навіть при наявності на їх рахунках власних коштів в інвалюті на суму понад 25 тис. доларів США.

За матеріалами ЮРЛІГА