ПОРТАЛ
5 жовтня 2016, 12:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Проект «Школа підприємця» презентували у Черкасах

У громадській спілці «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбулася презентація проекту «Школа підприємця».

<b>Проект «Школа підприємця» презентували у Черкасах</b>

«Ми поставили перед собою амбітну мету - надання допомоги в розвитку і розширенні можливостей для приватних підприємців і підприємств міста Черкаси та області. З цією метою Агенцією підприємництва та інвестицій спільно з Агентством податкового (бухгалтерського) і юридичного обслуговування «АЛЕКТІС» було прийнято рішення про створення нового проекту - «Школа підприємця», - зазначив Євгеній Глєбов, директор ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій».

Необхідність виникнення такого проекту, у першу чергу, була зумовлена пасивністю органів влади щодо активізації підприємницької діяльності та недостатньої обізнаності потенційних підприємців про правила гри в цьому секторі. В рамках презентації, враховуючи актуальність порушених питань, був проведений безкоштовний семінар щодо алгоритму відкриття власної справи, повідомили у ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій».

Спеціалісти з обласного центру зайнятості розповіли присутнім, що започаткування власної справи є важливим напрямком роботи центру зайнятості. Так, наприклад на відкриття власної справи може бути виділено до 50 тис. грн. Однак, фінансування у цьому році обмежене, тому в середньому реально отримати до 20 тис. грн.

Завідувач сектором Державної регуляторної служби в Черкаській області Олена Шухтіна наголосила, що нині значно спрощена процедура отримання ліцензій і лише 30 видів господарської діяльності підлягають ліцензуванню. Крім того, існує можливість отримання ліцензій, як у Києві, так і на місці у Державній регуляторній службі в Черкаській області.

На завершення зустрічі були досягнуті домовленості між Агенцією, обласним центром зайнятості та Агентством «АЛЕКТІС», яке зараз проходить етап реєстрації, щодо координації спільних зусиль по проведенню інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо можливостей відкриття власної справи. При цьому Євгеній Глєбов запевнив присутніх, що рамках проекту «Школа підприємця» податкова (бухгалтерська) і юридична допомога надаватиметься фахівцями з великим досвідом роботи в податкових органах і аудиторських компаніях на базі Агенції безкоштовно. Крім того, для охочих відкрити свою справу і вже діючих підприємців, заплановано на постійній основі проведення тематичних семінарів і тренінгів.