ПОРТАЛ
8 листопада 2016, 19:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Білозірська тергромада – лідер за залученням грантових коштів

Фінансова децентралізація дала багато додаткових ресурсів на місця. Три діючі ОТГ Черкащини вже живуть за новим бюджетним законодавством, тож отримують значно більше доходів, ніж раніше. На цьому в ефірі телеканалу «Рось» наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

Білозірська тергромада – лідер за залученням грантових коштів

- Крім того, мають додаткове фінансування з держбюджету як громади-об’єднавці, від іноземних партнерів, які підтримують децентралізаційну реформу, та завдяки реалізації проектів коштом Держфонду регіонального розвитку, - додав заступник губернатора.

Нині в області діють програми ПРООН, DESPRO, DOBRE та «Ulead», завдяки яким можна втілювати цікаві розвиткові проекти. Надають підтримку й польські партнери, інформують у Черкаській ОДА.

– Ті, хто розібралися в темі отримання міжнародної допомоги, отримують достатньо коштів на розвиток, – пояснює заступник очільника області. – У нас лідер із залучення грантової допомоги – Білозірська ОТГ. Втім, найбільша проблема в тому, щоб отримати гранти – підготувати правильний проект. Під проектом іноземці розуміють ту користь, яку отримає громада від його втілення, а не проектно-кошторисну документацію, як то розуміють наші громадяни.