ПОРТАЛ
2 листопада 2016, 17:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Експерти обговорювали стратегії розвитку Черкащини

У Черкасах відбулося перше в області організаційне зібрання Регіональної експертної спільноти Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ. До обговорення перспектив Черкащини долучилися як науковці, так і практики – представники бізнесу, влади та громадських організацій.

Експерти обговорювали стратегії розвитку Черкащини

Учасники обговорювали необхідність формування в областях регіональних експертних спільнот та їхню роль у підвищенні соціально-економічного потенціалу області, формуванні політики регіонального розвитку і забезпеченні зростання конкурентоспроможності регіону.

За словами координатора Всеукраїнської мережі РЕГІОНЕТ Олександра Дудки, ця ініціатива має за мету підвищити спроможність системи управління в сфері регіонального та місцевого розвитку через відбір, згуртування і цільову промоцію фахівців та практиків, постійне підвищення їхнього професійного рівня та спрощення комунікацій між носіями знань і навичок та споживачами їх продуктів і послуг.

Досвідом об’єднання зусиль науковців, держслужбовців, підприємців та представників громади у розробці Стратегії розвитку Черкащини до 2020 року поділився директор Науково-виробничої торгівельної фірми "КОБРА-ЛТД" керуючої компанії проекту "Міжнародний високотехнологічний кластер Черкаси" Євген Сучков. А перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Моісеєнко представив нові можливості розвитку Черкащини в епоху економіки знань.

Роман Карманнік, директор Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, повідомив, що представники адміністрації спільно з командою Програми USAID "Лідерство в економічному врядуванні" беруться до роботи над формуванням Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017-2020 роки.

До обговорення найболючіших питань регіонального розвитку долучився директор ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов, а також представники бізнесу та громадськості.