ПОРТАЛ
5 листопада 2016, 19:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кав’ярні Черкас змагатимуться на «KavaFest’і»

Вже другий рік поспіль у Черкаському державному технологічному університеті відбудеться найароматніший фестиваль міста «KavaFest». Днями на зустрічі організаторів та учасників фестивалю власники кав’ярень та баристи знайомились один з одним та обговорювали деталі проведення заходу, інформує «Вичерпно».

Кав’ярні Черкас змагатимуться на «KavaFest’і»

За словами переможниці минулорічного фестивалю «KavaFest», а зараз вже власниці кав’ярні «Білий Кролик Кава Шоп» Анастасії Рубежанської основною метою проведення фесту стало зближення власників кав’ярень та баристів задля знищення незрозумілої конкуренції між ними:

«Окрім того, що цей захід має розвиваючий характер для міста, адже культура вживання кави у Черкасах на дуже низькому рівні, це також і розвиток представників індустрії, які варять вам каву кожен день, тренують своїх підопічних тощо. Мінусом кав’ярень міста є незрозуміла конкуренція між їхніми власниками. Незрозуміла тому, що кожен має свою аудиторію, своє цільове направлення, всі працюють з різними людьми, різною продукцією, концепцією тощо. Тому всім нам потрібно подружитись, зрозуміти, що ми робимо одну спільну справу».

Вперше на фесті відбудеться нагородження «Найкращої кав’ярні міста 2016» за такими критеріями:

- голосування в соціальних мережах («Facebook» та «Вконтакте»);

- оцінки двох експертів, які вже встигли оцінити обслуговування та майстерність приготування кави у закладах, завітавши до кожної з них;

- інформаційне наповнення сайту та сторінок у соціальних мережах й активність їх ведення.

В зоні лекторій гості фестивалю зможуть приєднатися до вивчення кавової культури, відвідавши лекції-діалоги, практикуми, майстер-класи від професійних рестораторів та баристів.

Варто зазначити, що у місті близько 30 кав’ярень, проте більшість відмовилася взяти участь у фестивалі «KavaFest», за словами одного з організаторів фесту Антоніни Яхтер, через страх конкуренції.