ПОРТАЛ
5 грудня 2016, 14:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Працівники Тальнівського хлібокомбінату стали на захист підприємства

Донедавна успішне підприємство, яке стрімко набирало виробничих обертів та розширювало географію продажів, опинилося у епіцентрі затяжного скандалу.

Працівники Тальнівського хлібокомбінату стали на захист підприємства

Працівники Тальнівського хлібокомбінату стали на захист підприємства

Донедавна успішне підприємство, яке стрімко набирало виробничих обертів та розширювало географію продажів, опинилося у епіцентрі затяжного скандалу.

Як відомо, у 2014 році Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії «Хліб України» – «Тальнівський КХП» було визнано банкротом. За рішенням суду одній з українських компаній продано з аукціону 5 складів, розвалений комбікормовий та їдальня боржника.

В подальшому його новим власником став іноземний інвестор – АТ «Агро Інвест Компані», яке, окрім майна, придбало корпоративні права вже діючого підприємства – ТОВ «КХП Талне». Зареєструвавши в установленому порядку інвестиції акціонерне товариство створило ТОВ «КХП Талне з іноземними інвестиціями», пише видання «Наша версія».

Майно, що було придбано, АТ «Агро Інвест Компані» передало в оренду ТОВ «КХП Талне з іноземними інвестиціями». Після цього протягом кількох років на підприємстві тривала модернізація виробництва, внаслідок якої ТОВ «КХП Талне з іноземними інвестиціями» стало найбільшим експортером борошна в Україні, а також одним з головних бюджетоутворюючих підприємств міста Тальне.

Нині ж колишні торги називають незаконними, через суд намагаючись повернути активи у власність держави.

Визнати результати аукціону з продажу майна недійсними, призначено Євгена Лахненка, який і став представником ДАК «Хліб України», директором Державного підприємства Державна акціонерна компанія (ДП ДАК) «Хліб України» Тальнівський КХП».

Представник голови Комітету кредиторів хлібокомбінату Анастасія Масло:

– Все майно, в тому числі і склади були передані ДАКом Тальнівському КХП в статутний капітал ще у 90-х і стали власністю Дочірнього підприємства. Але тепер ДАК каже, що це його майно, бо коли воно розвалювалось, то цінності не представляло для ДАКу, а тепер у Києві помітили, мовляв, держава втратила…

Чому такий інтерес викликав саме Тальнівський комбінат хлібопродуктів, адже ДАК «Хліб України» має у своєму підпорядкуванні більше 100 дочірніх підприємств, майно яких було відчужено у різні способи, на підприємстві мають власне бачення.

Ось про що розповідають у своєму колективному зверненні працівники ТОВ «Комбінат хлібопродуктів «Талне» з іноземними інвестиціями»:

«Євген Лахненко під патронатом народного депутата України Максима Полякова намагається заблокувати роботу нашого підприємства та задовольнити особисті інтереси. Розповсюджуючи неправдиву інформацію, що іноземні інвестори незаконно заволоділи майном, вище названі особи просто прикриваються державницькою позицією, а насправді – переслідують свої «шкурні» інтереси. Мають на меті заблокувати роботу нашого підприємства з метою отримання неправомірної вигоди. Використовуючи статус народного депутата, зловживаючи правами заради виправдання брудних вчинків, розповсюджуючи неправдиву інформацію, маніпулюючи громадською думкою, нардеп Максим Поляков вводить в оману органи прокуратури, суду, поліції…»

Головним же аргументом колектив називає те, що майно цього підприємства не було державним. У відповідь на інформаційний запит журналіста Інформаційної агенції Українських національних новин Юлії Сімакової Фонд державного майна надіслав лист, де, зокрема, йдеться: «Дочірнє підприємство ДАК «Хліб України» Тальнівський комбінат хлібопродуктів» (код ЄДРПОУ 0092551) в Реєстрі корпоративних прав держави не обліковується».

Повноваження ж прокуратури - захищати виключно державні інтереси. Що ж до інтересів українських громадян, ніхто з людей не звертався до прокуратури про порушення їхніх прав.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський