ПОРТАЛ
8 грудня 2016, 08:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Комуналка збільшила платіжний тягар для черкаських орендарів

Експерти переконані, що різкого зростання цін найближчим часом не буде, проте через початок опалювального сезону все одно доводиться платити більше

Комуналка збільшила платіжний тягар для черкаських  орендарів

В Україні за останній час оренда квартир подорожчала практично у всіх великих містах. При цьому більша частина угод, як кажуть ріелтори, проходить в сегменті найдешевшого житла – українці намагаються орендувати однокімнатні квартири недалеко від зупинки громадського транспорту і значно рідше погоджуються заїжджати до "трьошок" через високі тарифи на опалення.

Сайт "Сегодня.ua" з'ясував, за скільки в Україні можна орендувати квартиру і як зміняться ціни найближчим часом.

Порівняно з серпнем, як повідомляють аналітики OLX, в більшості великих українських міст вартість оренди квартир зросла. Однак, у Черкасах вона залишилася на тому ж рівні 1921 грн. за однокімнатну квартиру. Втім платити квартирантам за найм житла все-таки доведеться більше – крім орендної плати, на їх "плечі" лягає і оплата комунальних послуг. Як зазначають ріелтори, в сегменті недорогого житла квартиранти самі платять за комуналку.

Власники квартир не можуть різко підвищувати орендну плату – в українців просто немає грошей платити більше. До того ж, в опалювальний сезон, пояснює столичний ріелтор Максим Бабуряк. Найімовірніше, найближчим часом вартість оренди квартир кардинально не зміниться.

"Наступного року нам обіцяють зростання економіки, зростання зарплат. Ось коли економіка пожвавиться, ціни і поповзуть вгору. Зараз просто немає для цього ніяких передумов. Крім того, попит зараз падатиме, а пропозиція – ні. Люди намагаються здати порожні квартири для того, щоб самостійно не оплачувати дорогу комуналку", – упевнений Максим Бабуряк.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський