ПОРТАЛ
9 грудня 2016, 13:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Відбулося засідання кластеру деревообробників Черкаської області

Днями в Черкасах відбулося засідання громадської спілки "Кластер деревообробної галузі Черкаської області". Від обласного управління лісового та мисливського господарства участь у заході взяв заступник начальника Микола Рижков.

Відбулося засідання кластеру деревообробників Черкаської області

Мета роботи цієї організації – це об’єднання зусиль членів Спілки для сприяння здійсненню та захисту прав і свобод юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, що проводять діяльність в деревообробній галузі Черкаської області, а також задоволенню їхніх економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.

На сьогодні кластер нараховує 51-го члена спілки, в тому числі й Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

На засіданні було заслухано звіт про проведену роботу від виконавчого директора спілки Оксани Алеки, обговорено найактуальніші питання та законодавчу базу, що стосуються функціонування деревообробної галузі.

Заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Рижков зауважив, що серйозною проблемою для держлісгоспів області залишаються ті деревообробники, які беруть участь в аукціонах з продажу лісопродукції, а потім не виконують взяті аукціонні зобов'язання – не вибирають деревину у лісогосподарських підприємств. За його словами, по пиловниках дубових таких питань немає, а от по пиловниках хвойних вибирається тільки 65-75% викупленої деревини.

Тому робота в цьому напрямку триває. Так, повідомив Микола Рижков, що Товарною біржею агропромислового комплексу центральних областей України не допущено понад 40 таких фірм та підприємств до наступних торгів, що відбудуться в Черкасах 10 грудня.

– Держлігоспи області зацікавлені у тому, щоб максимально реалізувати необроблену деревину на кожному аукціоні та забезпечити потреби місцевих деревообробників, – наголосив Микола Рижков. – Тому обласне управління завжди виступає за співпрацю, взаєморозуміння та конструктивний діалог.