ПОРТАЛ
6 грудня 2016, 15:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Перекваліфікація відкриває можливості працевлаштування

Понад 80% людей, які пройшли курси перепідготовки та перекваліфікації в центрі зайнятості, знайшли роботу.

Перекваліфікація відкриває можливості працевлаштування

«Хороші спеціалісти завжди затребувані на ринку, як би не називалася їхня спеціалізація. Потрібно бути передусім фахівцем у своїй справі, і тоді роботодавець буде робити більш цікаві пропозиції», – відзначив заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Дмитро Виноградов під час інтернет-конференції «Перспективи працевлаштування молоді на Черкащині».

За його словами, рівень підготовки спеціалістів, які звертаються до центру зайнятості, не завжди достатній для задоволення потреб роботодавців. Тому запорука вдалого працевлаштування – бажання та здатність до навчання, удосконалення чи перекваліфікації.

«Одна з компаній звернулася до нас із проханням знайти бухгалтерів, що спеціалізують на певних операціях. В нас начебто й достатньо людей з такою освітою, в тому числі і на обліку, однак задовольнити такий запит нам було дуже складно. Адже хороші спеціалісти вже мають роботу. А ті, хто прийшли в центр зайнятості, хоча й мають відповідну освіту, але не мають досвіду в конкретному затребуваному напрямку. І найпечальніше те, що не завжди хочуть перенавчатися. А головне в пошуку роботи – вчитися, набувати нові знання, нові навички, нові спеціалізації», – розповів Дмитро Виноградов.