ПОРТАЛ
15 січня 2017, 19:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В ОДА хочуть повернути надану аграріям з бюджету позику

Враховуючи надзвичайно важкий фінансовий стан агропідприємств у 1998-1999 роках, задля їх фінансової підтримки, з обласного бюджету виділили позичку для придбання матеріально-технічних ресурсів. Як розповів у ході засідання робочої групи при ОДА начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка, допомога передбачалась для купівлі сільськогосподарської техніки, насіння, добрив, засобів захисту рослинництва.

<b>В ОДА хочуть повернути надану аграріям з бюджету  позику</b>

– У цілому на понад 5 млн грн, – сказав Ігор Леонідович. – З них на сьогодні повернуто в межах 40 %. Однак проблемним залишається питання щодо погашення 3,2 млн грн – через сплив позовної давності та ліквідацію підприємств.

Як зауважують у Черкаській ОДА, відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, нині з-поміж більш ніж 30 підприємств 6 – не вважаються такими, що припинили свою діяльність. Серед них: ЗАТ «Уманський завод сільськогосподарського машинобудування» на Уманщині, ТОВ МТС «Агро-Прогрес» Черкаського району, ТОВ «Джерело» на Драбівщині, СТОВ ім. Петровського на Канівщині, СТОВ «Мельниківське» Смілянського району та ЗАТ «Агропростач» Черкаського.

Головний державний ревізор сектору погашення боргу Головного управління ДФС в області Тетяна Сопілкова повідомила, що податкові інспекції області звертались за аналогічними справами з позовами до Черкаського окружного адміністративного суду. Однак позовні вимоги суд не задовольнив, адже вони мають лише обліковий, інформаційний характер щодо наявності простроченої заборгованості.

– Маємо достеменно вивчити ситуацію з підприємствами, залучивши відповідні структури на місцях, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Відповідно управління агропромислового розвитку узагальнить відомості щодо наявності документів з позички та витягів із Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб по підприємствах, що не визнані такими, які припинили діяльність.