ПОРТАЛ
17 січня 2017, 09:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ще дві тергромади можуть з’явитися найближчим часом у області

На сьогодні в Черкаській області – вже шість об’єднаних територіальних громад. Про рух децентралізації на Черкащині розповів у інтерв’ю кореспонденту сайту “ІнфоМІСТ” заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

Ще дві тергромади  можуть з’явитися найближчим часом у області

– На сьогодні в нас уже створено шість громад. Ще щодо двох – направлені документи до Центральної виборчої комісії. Ще по одній громаді зараз документи на вивченні. На сьогодні рух пішов набагато активніше. Але все одно є спротив. Особливо там, де стоїть питання про приєднання до міста, тому що це вимагає перевиборів, – розповів Березань.

Він також додав, що знає лише двох голів міст, які готові йти добровільно на перевибори і самі ініціюють об’єднання.

– Решта робить усе, щоб цього не відбулося. По деяких районах цьому сприяють голови районних рад. Але люди знизу вже самі цей процес підштовхують. Райрадам об’єднання невигідне, тому що зараз грішми сіл керують вони. А коли села виходять і забирають із собою ресурс (наприклад, потужне підприємство розташоване на території), доводиться щось робити. Бо, як раніше, коштів уже не вистачає. А щоб щось мати – треба вставати з крісла, рухатися і розвиватися, – зазначив заступник губернатора. – Думаю, на літо ми вийдемо ще з шістьма громадами. Звісно, можуть бути сюрпризи.