ПОРТАЛ
31 січня 2017, 16:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Посадовці «загубили» 5 мільйонів на ремонті сільської школи

Правоохоронці підозрюють службових осіб департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до розтрати близько 5 млн грн. бюджетних коштів під час ремонту школи ТОВ «СК Рестал».

Посадовці «загубили» 5 мільйонів на ремонті сільської школи

Про це свідчить ухвала Придніпровського районного суду м. Черкаси від 17 жовтня, пише видання «Наші гроші».

У жовтні минулого року департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації замовив «СК Рестал» реконструкцію школи у с. Ліпляво Канівського району за 5,14 млн грн.

За даними слідства, у листопаді департамент перерахував фірмі 449 тис грн. авансу, а у грудні на підставі підписаних сторонами актів виконаних робіт заплатив ТОВ «СК Рестал» усю суму.

Втім, як встановило слідство, станом на кінець 2016 року ремонтно-будівельні роботи не виконані і перебувають на початковому етапі.

Слідчі в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області, які розслідують кримінальне провадження від 10.01.2017, звернулися до суду з клопотанням надати доступ до угоди щодо реконструкції школи та супровідних документів, які перебувають у департаменті містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ. Суд надав доступ.

Засновником та керівником черкаського ТОВ «СК Рестал» є Олексій Лескович. Він також є власником ПП «Леас-О» та співзасновником ТОВ «Леасплюс», ТОВ «Линок-1» та ТОВ «Линок-2».

За даними «ВДЗ», з 2010 року фірма «СК Рестал» виграла підрядів на загальну суму 11,37 млн грн.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський