ПОРТАЛ
6 березня 2017, 20:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Лише 2,2% черкаських домогосподарств живуть за рахунок бізнес-доходів

Основними ресурсами ресурси черкаських домогосподарств у ІІІ кварталі 2016 р, як і раніше залишаються зарплати та пенсії, підрахували в облстаті. Доходи від підприємницької діяльності отримує уполовину менше сімей, ніж в середньому по країні

<b>Лише 2,2%  черкаських домогосподарств живуть за рахунок бізнес-доходів</b>

Основним джерелом доходу для домогосподарств Черкаської області є оплата праці. Майже для половини родин - 42,8% вона є основним ресурсом. Ще майже чверть (23,7%) живуть за рахунок пенсій. Для порівняння «зарплатна» частка по державі вища і складає – 47,3%), «пенсійна» нижча - 19,6%.

Слід зауважити, що доходи від підприємницької діяльності та самозайнятості, як основні визначили 2,2% черкаських домогосподарств. По Україні цей показник складає 5,5%.

Регіональними фінансовими особливостями є доходи від продажу сільськогосподарської продукції – 7,8% по області (3,7% по Україні), доходи від власності – 7,4% (4 %).

Допомоги, пільги, субсидії та компенсаційні пільги, надані готівкою в області теж вищі від середньоукраїнських 3,6% (3,1%), а от на допомогу від родичів та інших осіб живе значно менше черкащан – 2,8% (5,9%).

Загалом, середньомісячні ресурси черкаського домогосподарства у ІІІ кварталі 2016 р. становили 4885 гривень. В Україні цей показник складає – 6242 грн.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський